Kantpressar: Begagnade vs Nya – Vilket är bäst för ditt företag?

-

Kantpressar är en viktig maskin inom metallbearbetning som används för att böja plåtmaterial och forma det till önskad form. Vid investering i en kantpress, har företag oftast två alternativ: att köpa en ny kantpress eller en begagnad.

Fördelen med att köpa en ny kantpress är att den är helt ny och är troligtvis utrustad med den senaste tekniken och funktionerna. Dessutom, kommer den med en garanti som ger extra trygghet för företaget. En annan fördel med nya kantpressar är att de kan ha högre precision och produktivitet, vilket kan vara avgörande för stora produktionsvolymer.

Å andra sidan kan begagnade kantpressar erbjuda ett mer kostnadseffektivt alternativ för företag som inte har råd med en ny maskin eller som vill uppdatera sin produktionskapacitet utan att göra en stor investering. Begagnade kantpressar kan köpas till lägre priser än nya och de kan ge samma funktion och prestanda som nya modeller, beroende på maskinens skick och kvalitet.

Det finns flera företag på den svenska marknaden som säljer kantpressar. Här är några exempel på företag som säljer nya kantpressar:

LVD – LVD erbjuder ett brett sortiment av kantpressar som kan anpassas efter kundens specifika behov. Företaget erbjuder också utbildning och support till sina kunder.

Prima Power – Prima Power är en ledande tillverkare av kantpressar och andra metallbearbetningsmaskiner. Företaget har ett brett sortiment av kantpressar och erbjuder också programvarulösningar för att underlätta produktionsprocessen.

Salvagnini – Salvagnini är en tillverkare av kantpressar och andra maskiner för metallbearbetning. Företaget erbjuder också programvara och tjänster för att optimera produktionsprocessen.

Swebend AB – Swebend AB är en tillverkare av kantpressar och andra maskiner för rör- och profilbearbetning. Företaget har ett brett sortiment av kantpressar som kan anpassas efter kundens specifika behov.

Bystronic – Bystronic är en annan ledande tillverkare av kantpressar och andra metallbearbetningsmaskiner. Företaget erbjuder en mängd olika kantpressar som kan anpassas efter kundens specifika behov.

Category: