Nya eller begagnade verkstadsmaskiner?

-

Nya verkstadsmaskiner eller begagnade verkstadsmaskiner. Du som köpare har många alternativ av verkstadsmaskiner där som nämnt det finns en uppsjö av nya och begagnade maskiner.

Sågar – används för att kapa och skära material, som trä, metall eller plast. Exempel på sågar är rundsåg, bandsåg, rörsåg och kap- och gängsåg.

Borrmaskiner – används för att borra hål i material. Exempel på borrmaskiner är borrhammare, borrmaskin, städborr och borrskruvdragare.

Slipmaskiner – används för att slipa och polera material. Exempel på slipmaskiner är avgrardningsmaskiner och polermaskin.

Fräsmaskiner – används för att fräsa och forma material. Exempel på fräsmaskiner är kolumnfräs och CNC-fräs.

Pressar – används för att pressa och forma material. Exempel på pressar är hydraulpress, mekanisk press och pressbock.

Maskiner för svetsning och skärning – används för att foga samman och skära material, som metaller. Exempel på dessa maskiner är plasmaskärare, MIG-svetsar och TIG-svetsar.

Maskiner för träbearbetning – används för att bearbeta trä. Exempel på dessa maskiner är träspånmaskin, hyvelmaskin och trädrejemaskin.

Det finns många andra typer av verkstadsmaskiner också, som till exempel laserskärare, 3D-skrivare, kantpressar och valsar. Valet av maskin beror på vilken typ av verkstad man har och vad man behöver maskinerna för.

Category: